LAG-SM 2008

G o d   J u l   o c h   G o t t   N y t t   Å r


Lag SM i Köping


TK Trossö har starka tjejer

Styrkelyftsklubben TK Trossö har haft ett bra lyftar år. Klubben har deltagit i flera serier med olika lag. Under 2008 har TK Trossö för första gången haft ett komplett damlag i alla serieomgångar. Damserien som är en seniorserie består av fyra omgångar och laget innehåller tre lyftare. Trossös damlag består dock bara av ungdomar mellan 14 och 15 år, senior blir man först det året man fyller 24. Trossö tjejerna kom femma i serien men bara de fyra bästa lagen får delta i Lag SM. Borås AK som kom fyra hoppade av finalen pga. av skador och graviditeter, så då kom budet till TK Trossö som naturligtvis nappade på det fina erbjudandet.

Lag SM som avgjordes både för damer och herrar gick i Köping på Lucia.

Tävlingen avgörs på poäng, vilket innebär att lyftaren får en koefficient beroende på kroppsvikten. Det sammanlagda antalet kilo som lyfts multipliceras med koefficienten.

Trossö laget bestod av Josefin Andersson, Hanna Leandersson och Sandra Säbom.

Tjejerna hade inget med slutstriden att göra men visade ändå att dom hade bra tävlingsnerver, det slogs och tangerades personliga och distriktsrekord för ungdomar på löpande band.

Hanna Leandersson tävlande i kl 67,5 blev bästa Trossö lyftare, passerade 100kg i knäböj för första gången, satte distrikts rekord i bänkpress med 50 kg. Marklyften renderade också i ett nytt pers på 105kg. Sammanlagt blev distriktsrekordet höjt med 7,5 kg till 255,0 .

Hannas slutpoäng blev 272,54.

Josefin Andersson även hon kl 67,5 höjde sitt eget distriktsrekord från förra helgen med 2,5 kg till 105. I bänken tangerade Josefin sitt pers på 35 kg och var ytterst nära på 37,5kg.

Marklyften som är hennes bästa gren slutade på 105kg och knapp miss på 112,5. Vilket gav 245 kg och 257,3 poäng.

Sandra Säbom, lättaste lyftaren i laget, tävlade i klass 56 hade lite oflyt med sin lyftning men fick fullt godkända 170 kg sammanlagt och tangerat distriktsrekord i marklyft på 82,5 kg. Sandras slutpoäng blev 205,2.

Vid prisceremonin uppmärksammades de unga Trossö tjejerna lite extra då de visat att det finns en framtid för Svensk damlyftning.

Johan Swahn

TK Trossö

Protokoll lag-SM

 


TK Trossö
www.tktrosso.com