BP-SM I NÄSSJÖ -07

G o d   J u l   o c h   G o t t   N y t t   Å rU-SM brons till Olof Ed i bänkpress

Återigen har Trossös styrkelyftare visat framfötterna på ett SM

Sju blekingar varav sex från Trossö deltog i SM tävlingar i bänkpress. Tävlingarna avgjordes i Nässjö. Mattias, Pärra & Henke S var med och matchade.

Bäst gick det för Olof Ed i kl 56 som kom trea med 70 kg.

Olof hade ett mycket bra försök på 77,5 kg vilket hade gett guld. Måns Ahlm kom fyra i samma klass. Måns satte pers och klarade 57,5 kg. Han hade ett bra försök på 62,5kg.

I klass 67,5 gjorde Richard Olsson debut i större sammanhang, Richard som kom lite i ett mellanläge blev femma. Rickard hade tre godkända lyft och satte nytt pers med 82,5kg.

I kl 75 kom Jens Eriksson femma med 107,5 kg. Jens hade problem att markera stoppet på bröstet utan sjönk igenom vilket inte gav honom startsignal från bröstet.

Jens hade ett hyfsat försök på 117,5 vilket krävdes för en bronsplats. Jag hoppas att Jens kommer att träna mer inne på TK nu så han kan få teknikhjälp, för styrkan den finns.

Ende Juniorlyftaren från länet var Jörgen Nilsson i kl 75. Jörgen som är förstaårs junior kom fyra på 145 kg vilket var en tangering av hans personrekord. Jörgen var uppe och nosade på bronset kom halvvägs på 157,5 kg.

Två seniorer fanns också med.

Conny Andersson i kl 90 hade inte domarna med sig. Conny fick upp alla sina vikter men stilen föll inte domarna i smaken vilket gav 0 i protokollet.

Ramdalas ende deltagare Håkan Persson fick sin hitintills bästa SM placering genom att komma fyra på 225 kg.

Nästa tävling för TK blir JSK rekordbreakers 8 december och KM 29 december.

//Johan Swahn

 


TK Trossö
www.tktrosso.com