U o J SM 9, 10 Mars i Jönköping.


Tk Trossö hade två lyftare med.

Kim Ludvigsson Ungdom 14-17 år.
Mattias Nilsson Junior 20 - 23.

Först ut vad Kim som också gjorde sin SM debut på Lördagen. Han gick in på 50 kg. i knäböj. Det tog han lätt och höjde till 75 kg. Han klarade även detta och höjde till 85 kg. men det var för tungt.
I bänken gick han in på 30 kg. Klarade det lätt men missade 37.5kg. p.g.a. sänkning på bröstet .Höjde till 40 kg. och klarade det.

I marken klarade han 95 kg. Han slog pers med 7.5 kg sammanlagt och 10 kg i marken.
Han gjorde en kanontävling och imponerade stort. Han var mycket nöjd och slutade 2:a. Det ska tilläggas att Kim var den yngste deltagaren.

Detta var TKs första medalj.

Efter detta var det dags för avkoppling i simhallen där Mattias laddade och lekte av sig, tyvärr kanske lite för mycket.
Mattias låg rankad som nummer två i Sverige. Målet var att bevaka den placeringen. Ettan gick inte att göra så mycket åt. Det hade nog inte räckt ens om han hade brutit benet.
Mattias gick på 175 kg. och bommade. Han bara rasade igenom och alla undrade vad han höll på med. Gick om i andra försöket och klarade. Provade sedan på 182.5 men missade på djupet .

'I bänken lossnade allt och han stänkte upp 110 kg. i tredje försöket. Bänkträningen hade gått dåligt innan. Men Mattias hade samlat i hop sig efter mardrömsstarten .

Inför marken låg Mattias delad tvåa. Han gick in på 190 kg. Det såg så där ut. Inget övertygande. Men i andra avgjorde han på 200 kg. Han tog sedan 202.5 kg. i tredje. Mattias var mycket nöjd med placeringen men inte resultatet.

Två medaljer av två deltagare är inte illa.

Kim och Mattias vill också passa på att tacka Henrik, Andreas, Micke, Rui och Kalle.

www.tktrosso.com