2000-03-21

Ungdoms- och Junior-SM 2000 i Jönköping 18-19 mars.

-En mycket bra arrangerad tävling. JSK hade lyckats få till allt, rejält med uppvärmningsutrymme, bra klovare, bra speaker, duktig DJ, mat och trevliga JSK:are som hjälpte till med allt man bad om. De till och med hjälpte lyftare som kom ensamma tll tävlingen med matchning och utrustning. Vi hade roligt, även om dagarna det blev långa p.g.a. att det var många tävlande.

-På lördagen avgjordes "småttingklassen", ungdomar 14-17, samt ungdomar 18-20. Det var skoj att se så många duktiga unga lyftare. Johnny Lindström var lysande, han har kapacitet att bli en mycket duktig lyftare. Från TK Trossö var det tre startande denna dag. Först Anders Björnsson, som tog ett silver i 52 kg klassen. Han satte nytt personbästa. Där efter kom Mattias Nilsson i klass 67,5. Han har precis haft vattenkoppor och det sätter sina spår. Han hade blivit svagare av sjukdomen. Dessutom var han väldigt nervös, för han ville prestera ett BRA resultat. Nu låg han långt under sin kapacitet. Men det är bara att bita ihop och komma igen på DM i Malmö. Dagens sista tävlande från TK Trossö var Jens Lidén i klass 75. Med tanke på att träningen har gått bra och vad de andra presterade på första serieomgången siktade han på ett brons, men det gick åt pipan. Jens missade djupet på första knäböjen, då blev det plötsligt oändligt långt till bronsmedaljen och nerverna började spöka. Tekniken stämde inte alls, så tyvärr bommade han ut sig, men han har ett år kvar som ungdom. Förhoppningsvis kommer igen starkare nästa år. Dessutom får han en chans att återupprätta sig på DM nästa helg. På lördagen var det även utdelning av stipendier från Lyftningens Ungdomsfond och där fick TK Trossö klubbstipendiet för sitt ungdoms- och juniorarbete under 1999.

-På söndagen var det så dags för juniorerna. Mattias lyfter även som junior. Denna gången var han inte lika nervös. Lyftningen fungerade mycket bättre. Han lyfte sig ett par snäpp när det gäller självförtroende och teknik. Tyvärr blev ingen medalj idag heller. Lite senare på dagen var det dags för Mikael Björnsson i klass 82.5. Nu blev det kamp! Det var spännande och Micke lyfte fint och starkt. Markus Eriksson var för stark för att Micke skulle klara guldet, men silvret var inom räckhåll. I sitt sista marklyft behövde Micke klara 245 för att säkra silvret. Men det var för tungt, därför var han tvungen att vänta på Peter Barkovics försök på 260. Han missade också, så Micke fick ett silver. Det var för övrigt Mickes sista år som junior så det var skönt att han fick en medalj. Klockan 17.30 var det tävlingsstart för klass 90, och där startade Feras Abu-Iseifan för TK Trossö. Eftersom alla kallar honom Frasse bad vi JSK att skriva Frasse på tavlan, vi bad även Esbjörn att säga "Frasse" när han ropade upp honom. Det gick de med på. Frasse är en av få lyftare i Sverige som har ett artistnamn. Det var tre man som skulle slåss om medaljerna i 90:an om man tittade på rankingen. Tyvärr bommade Fredrik Jäder ut sig, så Frasse kunde lugnt lyfta hem ett silver. Jens Termenius var alldeles för stark för Frasse. Han var aldrig hotad av de övriga. Facit blev alltså tre silvermedaljer och ett stipendium till TK Trossö.

-Frasse, som alltså lyfter i  klass 100 och Micke i klass 82,5 är uttagna till landslaget i Nordiska mästerskapet i Finland 15-16 april.

-För mer information om resultaten kolla JSK:s hemsida: Jönköpings SK

För TK Trossö Henrik Svedlund

TK Trossö
www.tktrosso.com