Flugeby Styrkelyft i Vetlanda 9 Dec.


Lördagen den 9 december så åkte vi upp till Vetlanda. Det var ännu en gång dags för Flugeby mästerskapen. Vi hade två deltagare med oss, först vår egen Jörgen Almqvist och sedan Göran Johansson från Ronneby AK (men blivande TK Trossö). Eftersom det var så få deltagare lyfte alla på lördagen. Resan gick bra upp till Vetlanda, men väl där började äventyren eftersom ingen av oss i bilen hittade till den nya lokalen. Men med lite kartläsning och guidning av lokalbefolkningen så löste vi det också.

Invägningen gick bra för båda två. Det var ganska trångt i uppvärmningslokalen men det fungerade trots detta ganska bra. Mattias Hopp gjorde sin förstatävling i 67,5:an och satte nytt svenskt ungdomsrekord i marklyft med 236kg. Martin Borg gjorde sin första tävling i +125kg och satte nytt svenskt juniorrekord sammanlagt med 915 kg. Hans Andersson från Skellefteå AK satte nytt svenskt juniorrekord i mark med 296 kg i kl. 75 kg.

Jörgen Almqvist kom trea i 100 kg klassen med resultatet 697,5 kg. På vägen dit satte han ett nytt klubbrekord i knäböj med 262,5 kg. Göran Johansson kom på andra plats i klass 125 kg med resultatet 710 kg.

Läs mer, bl.a. fullständig resultatlista, på:
www.jonkoping.net/styrkelyft/Flugeby 2000.htm

TK Trossö
www.tktrosso.com