Bra lyftarår för TK Trossö 2009

Köp våra kläder till självkostnadspris
 


Bra lyftarår för TK Trossö


TK Trossö har haft ett framgångsrikt styrkelyftsår 2009. Främsta meriterna har legat på dam och veteransidan. TK Trossö hade med tre stycken unga damer på Ungdomsnordiska vilket renderade i ett guld till Sandra Rolandsson Säbom, ett silver till Hanna Leandersson samt ett brons till Josefin Andersson. Sverige blev dessutom bästa dam nationen.

Tjejerna lyfte också till sig två guld och tre silver på U/J SM och nu senast tre topplaceringar på Bänkpress SM genom Hanna & Frida Leandersson och Rubie Amar. I skrivande stund är Hanna & Frida Leandersson och Josefin Andersson på väg till lag SM finalen i Sundsvall. Detta beroende på sin fjärdeplacering i styrkelyftsserien.

Bland veteranerna är det främst Conny Andersson som bärgade ett brons på veteran-EM, vann veteran-SM och satte Svenskt rekord på 203 kg i kl 90 herrar över 50 år.

Jörgen Almkvist fick sin största framgång genom vinna brandmanna-VM och att satte dessutom världsrekord i marklyft för brandmän i kl 100 åldersklassen 45 år.

På ungdomssidan bland herrarna blev det ett guld genom Imad Hamid och ett brons till Tobias Ahlm på U-SM. Ungdomslaget kom dessutom trea i sin serie.

Guld blev det också till Olof Ed i kl 60 junior på bänk-SM. Med detta ser klubben fram mot ett nytt bra styrkelyftsår. Flera ungdomar som tränar uppe i Rödeby har också provat på inne på Trossö. Av dessa hoppas vi på några nya lyftare under året.

Av årets tävlingar återstår bara klubbmästerskapet den 28 december. Av tradition har klubben två klasser en för licensierade lyftare och en för nybörjare utan licens. Tävlingen är till för klubbens alla medlemmar.


Det har varit stora ombyggnader i Huset där TK Trossö har sin verksamhet.

Detta har gjort att ingången till klubblokalen äntligen blivit mer anpassad för rullstolsburna.

En hel del nyinvesteringar har gjorts tack vare idrottslyftet. Det finns nu tre toppmoderna säkerhets ställningar för bänkpress och knäböj.

TK Trossö kommer att ha öppet hus lördagen den 19 december mellan 11-16. Då är alla välkomna att komma in och provträna. Mer info på www.tktrosso.com

Johan Swahn TK Trossö

Upp

 


TK Trossö
www.tktrosso.com