RAPPORT OMG. 1 TK TROSSÖ

Köp våra kläder till självkostnadspris
 


Allsvenska serien


Ramdala toppar i styrkelyftsserien


Det gick mycket bra för länets styrkelyftsklubbar i första serieomgången av fyra.

Ramdala IF som snörpligt åkte ur elitserien tack vare en serieomläggning där endast sex av tolv lag fick vara kvar i högsta serien. Ramdala toppar nu Allsvenska serien med 2269 poäng, 135 poäng före tvåan Broddetorp. Resultatet hade i dagsläget placerat klubben som fyra i elitserien.

Lagen i elitserien och allsvenskan består av 5 deltagare övriga serier är det endast 3 deltagare vilket naturligtvis ger en stor poängskillnad. Poängen räknas ut via en koefficient som är beroende på lyftarens vikt och det resultat i antal kg han lyfter.

Laget bestod av Mikael Rundqvist, Jimmy Olsson, Håkan Persson, Jonas Forsmark och Jonas Andersson.

Tk Trossö, som är den andra länsklubben, har en stor bredd på tävlingsverksamheten ligger på en tredje plats i div 2 vilket är placering för avancemang. Örebro, lag 2, toppar serien med 1351 p, Vedum ligger tvåa med 1263 poäng. Tk Trossö ligger endast 25 p efter 1237.

Med lite mer lyftdiciplin i laget är möjligheten stor till en högre serieplacering.

Laget bestod av Jörgen Almqvist, Mattias Nilsson och Oscar NilssonTk Trossö har även lag i Ungdoms och juniorserien. I ungdomsserien har Trossö en andraplats att försvara sen 2007. Just nu ligger man trea med 873 poäng. Laget bestod av Måns Ahlm, Richard Olsson och Jens Eriksson. Jönköping ligger tvåa på 1004 p och Öjebyn etta med 1109p.

Juniorserien består av två divisioner. Trossö som endast hade med en förstaårsjunior ligger sexa i div ett.

Klubben också ett veteranlag med i div 2 där man är placerad i mitten.

Veteran är man från det året man fyller 40. I laget är det två Master två lyftare, dom har alltså passerat 50 strecket. Sven-Åke Albertsson och Ulf Leandersson. Ynglingen i laget M1:an Jörgen Almqvist är den tredje.

För första gången i klubbens historia har man med ett komplett damlag.

Damerna har bara en serie i alla kategorier. Trossös unga damlag har ingen lyftare äldre än 15 så här har man framtiden för sig. Placeringen i serien är sexa. Laget bestod av Hanna Leandersson, Sandra Säbom och Josefin Andersson.

Det finns också ett distriktslag Skåne och Blekinge för U/J tjejer. Detta laget ligger trea i sin serie och består enbart av Trossölyftare.

Bänkpress-serien

Är en separat tävling. Ingen av länets klubbar har något specialiserat bänklag men där finns många fina placeringar ändå.

Ramdala ligger även här i allsvenskan efter degradering pga. serieomläggning. Klubben har här en andraplacering med 606 poäng.

TK Trossös seniorlag ligger femma i division två. I Juniorserien division 2 ligger man fyra.

Ungdomslaget som kom trea i 2007 års serie. Denna placering vill man naturligtvis klara även i år just nu ser det ut så.

Veteranlaget ligger åtta i div 3.Johan Swahn TK Trossö

Upp

 


TK Trossö
www.tktrosso.com