RAPPORT OMG. 2 KALMAR


Jonna Olsson nybliven Svensk rekordhållare i marklyft, läs nedan!

Ungdomarna på fram marsch i styrkelyft

Länets styrkelyftsklubbar håller ställningarna i styrkelyftsserien

Kalmar Ak stod som arrangör när omg. två av styrkelyftserien avgjordes. Tävlingen blev något mindre denna gång då flera av ungdomarna & juniorena deltog på U-J SM förra helgen.
Deras resultat får räknas in i serien. Det kom ändå 21 lyftare till start. TK Trossö hade som vanligt den största truppen med bl. a fyra ungdomsdebutanter.
Förutom TK Trossö var Ramdala IF med sitt elitserielag och Kalmar AK på plats. Trossö stod för 15 av deltagarna, Ramdala för fem och Kalmar för lika många.


Lagtävlingen vanns av Elitserielaget Ramdala IF som håller en mycket hög lyftarklass.
Trots att Håkan Persson är skadad kan klubben ändå få fram fem mycket jämna lyftare.
Nu blev det 2289p för femmannalaget.
TK Trossö som tävlar i div. 2 förbättrade sitt lagresultat från omgång ett och var återigen över 1800p.
Kalmars lyftare fick 1596 p.
På juniorsidan där lagen består av tre lyftare hade Ramdala enda
laget. Dessa juniorer fick ihop fina 1232.2p, en liten ökning sen omg 1.

Ungdomslagen består också av tre lyftare. TK Trossö har tre lag i serien. Som vanligt var det hård kamp till sista lyftet för en plats i något av lagen då det var 13 lyftare som kämpade om nio platser.
Lag 1 fick 887,4p en marginell minskning sen första omgången.
Andralaget fick 745p detta var en ökning med över 20p. Vilket visar att snittstandarden bland lyftarna ökat. Tredjelaget fick 657p.
Serieresultaten sammanställs centralt och kommer att vara klara i början på veckan.


Rekord. Det slogs en hel del rekord på tävlingen. Enda damen i blekinge, ungdomslyftaren Jonna Olsson nybliven Svensk rekordhållare i marklyft visade att det inte var någon tillfällighet. Jonna satte återigen nya distrikts rekord. Denna gång blev det 140 kg i knäböj i ett 4:e försök pers med 20 kg. I bänken som är hennes ”svaga” gren, blev det 52.5 kg vilket hon gjort förut. I specialgrenen marklyft blev det 155kg.
Sammanlagt blev det 337,5 kg, vilket var Sydsvensk seniorrekord.

    

Ramdalas Jonas Andersson i 82,5:an en av klubbens ankare bor och tränar numera i Växjö. Jonas som hela tiden ökat på sina personbästa sakta men säkert hade nu nio godkända lyft. Jonas persade i knäböj med 245 kg efter detta satte han nytt Sydsvenskt bänkpress rekord på 192.5 kg. Jonas fick även upp 195 kg i ett fjärdeförsök men det lyftet fann ej nåd hos domarna. I marklyft blev det 217.5 kg Vilket gav tangerat Sydsvenskt rekord sammanlagt på 655kg.

Andreas Andersson var även han med på U-SM gjorde bra ifrån sig i benen med 157.5 kg vilket var klubbrekord för ungdom. Andreas hade också ett bra försök på Sydsvenskt ungdomsrekord på 162.5. Sammanlagt blev det 390kg och en plats i Trossös seniorlag.

Bland våra debutanter gick det allra bäst för Måns Ahlm.
Måns väger endast 48 kg och tävlade i lättaste viktklassen som är upp till 52 kg. Måns visade sig vara ett riktigt “kraftpaket“. Helt utan utrustning gjorde Måns 85 kg i knäböj personligt rekord med 15 kg. 45 kg blev det i bänkpress och 112.5 kg i Marklyft,som också var pers med 12.5 kg.

Richard Ohlsson som fått ordning på sina knäböj och höjde sig med 20 kg och fick till sist 90 kg. Sammanlagt blev det 290 kg och en plats i ungdomslag 3.

Jonas Forsmark kl 100 fick dagens bästa poäng 487, han hade även mest antal kg 785.
Jörgen Almkvist förbättrade klubbrekordet i knäböj kl 100 till 272.5 kg. Detta var både senior och M2 rekord. Jörgen tangerade även sammanlagt med 735kg.

Veteranen Jimmy Olsson Ramdala persade i knäböj med imponerande 305 kg.


Johan Swahn TK Trossö
 

Upp

 


TK Trossö
www.tktrosso.com