Styrkelyft i Kalmar omg. 2


Andra omgången av allsvenska serien i styrkelyft och bänkpress avgjordes i Kalmar lördagen den 16 mars.

27 lyftare från Trossö, Ramdala och Kalmar kom till start.

Några Junior och Ungdomslyftare saknades då deras styrkelyfts resultat från förra helgens U/J SM fick räknas in i serieprotokollet.

Bäste lyftare enl. Wilks blev Ramdalas Håkan Persson som gick i kl. 110. Håkan hade serien 280 kg. i knäböj-195 kg. i bänkpress och 280 kg. i marklyft. Detta gav resultatet 760 kg. vilket var precis vad som behövdes för att kvala in till SM.

Trossö som fått igång ett ungt gäng.

Tack vare bl.a Mattias Nilsson som är både tränare och lyftare.

Trossö hade tre lyftare i ungdomslaget där alla 3 var under 17 år och tävlar då i klassen 14-17.

Dessutom var det 2 ungdomslyftare som inte kunde lyfta idag så här får man allt anse att återväxten är god för Blekingsk styrkelyft.

Bäst denna gång enligt poäng blev Erik Hjalmarsson som satte personligt rakt över. Mest imponerande var hans marklyft på 145 kg. som flög upp.

Carl Alm gjorde tävlingsdebut gav mersmak och även hans marklyft var lite extra denna gång blev det 120 kg. på topp.

Dan Magnusson Ramdala valde att ställa upp trots att han var med på U-SM och knep en silvermedalj förra helgen. Men Dan som var inte riktigt nöjd med sitt SM resultat passade på att höja sig rejält denna tävling. Dans serie blev 180 kg. i knäböj 142,5 kg. i bänkpress vilket också är nytt Sydsvenskt ungdomsrekord. I marklyft blev det 172,5 kg. Sammanlagt blev det 495 kg. och ett rejält pers.

På veteransidan visade Trossös Conny Andersson att formen är på väg inför veteran-SM i bänkpress senare i vår. Conny lyfte160 kg. i bänken vilket är kvalet även till stora SM i bänkpress.

Dagens bästa bänkpress enligt poängtabellen som går enligt kroppsvikten stod Ramdalas Jonas Andersson för med 125p. och 175 kg. i kl 75.

Detta var också SM kvalgränsen i bänkpress med råge. Hade Jonas Kämpat lite i dom andra disciplinerna hade han även lätt kvalat till Styrkelyfts SM.

 

                                                        Johan Swahn

www.tktrosso.com