Rapport från DM i styrkelyft hos Malmö AK 25-26 mars 2000

DM i styrkelyft arrangerades i helgen i Malmö, av Malmö AK. Ungdomar, juniorer och seniorer lyfte tillsammans, endast uppdelade i viktklasser. PÅ lördagen avgjordes damer och klasserna 52 - 90 och på söndagen tävlade 100 - +125.

I 67.5 kg klassen klev en av TK Trossös duktiga ungdomar, Mattias Nilsson, fram och tog en silvermedalj. Mattias är bara 18 år och ett av de verkliga ankarna i vårt ungdomslag. Eftersom vi inte har så många juniorer har han ofta fått kliva upp och fylla på i juniorlaget. I nästa viktklass, 75 kg, tog Jens Lidén, TK Trossö, en bronsmedalj och satte samtidigt två sydsvenska ungdomsrekord. I marklyft drog han 210 kg i ett lätt lyft, vilket slog det gamla rekordet med 17.5 kg och sammanlagt i de tre lyften gjorde han 500 kg, därmed slog han det gamla rekordet med 25 kg. Han hade även knäböjsrekordet, med 193 kg, i ungefär 30 sekunder innan det blev slaget igen av en ungdomslyftare från Höllviken (195 kg). Jens är också en av TK Trossös duktiga 18-åringar och denna gången var det Jens tur att få fylla upp i juniorlaget. Både Jens och Mattias var så duktiga att de platsade i seniorlaget denna omgång.

Bland de lite mer fullvuxna grabbarna i 100 kg klassen vann Jörgen Almqvist från TK Trossö med 702.5 kg. Han hade en bra tävling och gjorde 255 kg i knäböj lätt, det var tydligt att han hade mer att ge. Han lyfte 175 kg i bänkpress, även där tror vi som tittade på att det finns en hel del till att ge. Han avslutade med ett nytt sydsvenskt rekord i marklyft med 272.5 kg. Jörgen kan komma att putsa det här rekordet ytterligare, han är en duktig marklyftare.

TK Trossö saknade en del duktiga juniorlyftare som valde att satsa på uppladdningen inför NM istället.

För TK Trossö Henrik Svedlund

Länk till Malmö AK

TK Trossö
www.tktrosso.com